Getuk merupakan salah satu kue khas jawa tengah yang terbuat dari bahan dasar singkong dan banyak digemari masyarakat, selain rasanya yang khas, kue ini juga sangat mudah dalam membuatnya.

Gethuk inggih menika salah satunggaling dhaharan khas jawa tengah ingkang dipundamel saking tela lan dipun remeni kaliyan masyarakat, amargi raosipun ingkang khas lan gampil anggenipun damel.


Resep Getuk ini juga sangat baik untuk kesehatan anda, karena getuk sendiri terbuat dari bahan dasar singkong yang dapat menurunkan penyakit stroke, jantung, kanker usus besar serta membantu mengendalikan diabetes. Selain itu singkong juga mengandung vitamin K yang berfungsi dalam membangun masa tulang.

Resep gethuk menika inggih sae kangge kasarasan, amargi gethuk menika dipundamel saking tela ingkang saged dados obat kangge penyakit stroke, jantung, kanker, usus  lan saged mbiyantu ngobati diabetes. Kejawi saking menika, tela uga mengandung vitamin K ingkang nggadahi fungsi kangge kekiatan tosan

Cara membuat resep getuk singkong ini tergolong mudah karena anda hanya merebus singkong dan kemudian anda tambahkan garam dan gula kemudian dilumatkan, setelah itu anda bisa menambahkan sedikit pewarna agar kue getuk ini terlihat unik.

Cara damel resep gethuk menika gampil amargi panjenengan namung nggodog tela lajeng panjenengan sukani sarem lan gendhis lajeng dipun alusaken, salajengipun panjenengan saged nyukani pewarna supados gethuk menika katingal unik.

Bahan-bahan untuk membuat getuk singkong khas jawa tengah :
1.       ½ kg Singkong, kemudian anda kupas dan potong-potong
2.      ½ buah Kelapa, kemudian anda parut dan kukus
3.      150 gram Gula Pasir/Gula Jawa (sesuaikan kebutuhan)
4.       ½ sendok teh Garam
5.      Air untuk mengukus
6.      Pewarna

Nah yang perlu anda perhatikan yaitu saat pemilihan warna getuk yang anda inginkan, jika anda memang menginginkan getuk berwarna putih maka sebaiknya anda memakai gula pasir, untuk getuk berwarna merah sebaiknya gunakan gula merah/gula jawa, dan jika anda menginginkan warna hijau alami, disarankan menggunakan perasan dari daun suji.

Bahan-bahan kangge damel gethuk khas jawa tengah :
1.        ½ kg tela, lajeng panjenengan onceki lan dipun iris-iris
2.        ½ klapa, lajeng panjenengan parut lan kukus
3.        150 gram gendhis
4.         ½ sendok teh sarem
5.        Toya kangge ngukus
6.        Pewarna

     Ingkang perlu panjenengan gatosaken menika  warni gethuk ingkang panjenengan remeni, menawi ingkang panjenengan remeni menika werni pethak panjenengan saged migunakaken gendhis pasir, lan menawi panjenengan menika remen warna abrit panjenengan saged ngginakaken gendhis jawi, lan menawi panjenengan remen kaliyan warni ijem menika saged ngginakaken ron suji


Cara membuat getuk singkong khas jawa tengah :
1.    Pertama anda kupas kulit singkongnya, kemudian anda cuci bersih dan anda potong-potong dengan ukuran sekitar 5 cm.
2.    Kemudian anda rebus singkongnya hingga matang, lalu anda angin-anginkan sampai uapnya menghilang.
3.    Selanjutnya anda campurkan singkongnya dengan garam dan gula, kemudian anda hancurkan sampai lumat.
4.    Tambahkan sedikit pewarna (bila suka & sesuaikan kebutuhan).
5.    Sajikan hangat dengan taburan parutan kelapa.            



Cara damel gethuk tela khas Jawa Tengah :

1.       Ingkang sepisan panjenengan onceki kulit telanipun, lajeng panjenengan kumbah lan iris-iris ukuranipun 5 cm.
2.      lajeng panjenengan godhog telanipun dumugi mateng, lajeng panjenengan angina-anginaken
3.     salajengipun panjenengan campuraken telanipun kaliyan sarem lan gendhis lajeng dipun udhak utawi alusaken
4.      Tambah sekedhik pewarna (menawi remen)
5.      Dipun cawisaken anget kanthi parutan klapa.

Komentar

Postingan Populer