Getuk merupakan salah satu kue khas jawa
tengah yang terbuat dari bahan dasar singkong dan banyak digemari masyarakat,
selain rasanya yang khas, kue ini juga sangat mudah dalam membuatnya.
|
Gethuk inggih menika salah satunggaling dhaharan khas jawa tengah ingkang dipundamel saking tela lan dipun remeni kaliyan masyarakat, amargi raosipun ingkang khas lan gampil anggenipun
damel.
|
Resep Getuk ini juga sangat baik untuk kesehatan
anda, karena getuk sendiri terbuat dari bahan dasar singkong yang dapat
menurunkan penyakit stroke, jantung, kanker usus besar serta membantu
mengendalikan diabetes. Selain itu singkong juga mengandung vitamin K yang berfungsi
dalam membangun masa tulang.
|
Resep gethuk menika inggih sae kangge kasarasan, amargi gethuk menika
dipundamel saking tela ingkang saged dados obat kangge penyakit stroke,
jantung, kanker, usus lan saged mbiyantu ngobati diabetes. Kejawi
saking menika, tela uga mengandung vitamin K ingkang nggadahi fungsi kangge
kekiatan tosan
|
Cara membuat resep getuk singkong ini
tergolong mudah karena anda hanya merebus singkong dan kemudian anda
tambahkan garam dan gula kemudian dilumatkan, setelah itu anda bisa
menambahkan sedikit pewarna agar kue getuk ini terlihat unik.
|
Cara damel resep gethuk menika gampil amargi
panjenengan namung nggodog tela lajeng panjenengan sukani sarem lan gendhis lajeng dipun alusaken, salajengipun panjenengan saged nyukani pewarna supados
gethuk menika katingal unik.
|
Bahan-bahan untuk membuat
getuk singkong khas jawa tengah :
1.
½ kg Singkong, kemudian anda
kupas dan potong-potong
2.
½ buah Kelapa, kemudian anda parut dan
kukus
3.
150 gram Gula Pasir/Gula Jawa
(sesuaikan kebutuhan)
4.
½ sendok teh Garam
5.
Air untuk mengukus
6.
Pewarna
Nah yang perlu anda perhatikan yaitu saat
pemilihan warna getuk yang anda inginkan, jika anda memang menginginkan getuk
berwarna putih maka sebaiknya anda memakai gula pasir, untuk getuk berwarna
merah sebaiknya gunakan gula merah/gula jawa, dan jika anda menginginkan
warna hijau alami, disarankan menggunakan perasan dari daun suji.
|
Bahan-bahan kangge damel gethuk khas jawa tengah :
1.
½ kg tela, lajeng panjenengan onceki
lan dipun iris-iris
2.
½ klapa, lajeng panjenengan parut lan kukus
3.
150 gram gendhis
4.
½ sendok teh sarem
5.
Toya kangge ngukus
6.
Pewarna
Ingkang perlu panjenengan
gatosaken menika warni gethuk ingkang
panjenengan remeni, menawi ingkang panjenengan remeni menika werni pethak
panjenengan saged migunakaken gendhis pasir, lan menawi panjenengan menika
remen warna abrit panjenengan saged ngginakaken gendhis jawi, lan menawi
panjenengan remen kaliyan warni ijem menika saged ngginakaken ron suji
|
Cara membuat getuk singkong
khas jawa tengah :
1. Pertama anda kupas kulit singkongnya,
kemudian anda cuci bersih dan anda potong-potong dengan ukuran sekitar 5 cm.
2. Kemudian anda rebus singkongnya hingga
matang, lalu anda angin-anginkan sampai uapnya menghilang.
3. Selanjutnya anda campurkan singkongnya
dengan garam dan gula, kemudian anda hancurkan sampai lumat.
4. Tambahkan sedikit pewarna (bila suka &
sesuaikan kebutuhan).
5. Sajikan hangat dengan taburan parutan
kelapa.
|
Cara damel gethuk tela khas Jawa Tengah :
1. Ingkang sepisan panjenengan onceki kulit telanipun, lajeng
panjenengan kumbah lan iris-iris ukuranipun 5 cm.
2. lajeng panjenengan
godhog telanipun dumugi mateng, lajeng panjenengan angina-anginaken
3. salajengipun panjenengan
campuraken telanipun kaliyan sarem lan gendhis lajeng dipun udhak utawi
alusaken
4. Tambah sekedhik pewarna
(menawi remen)
5. Dipun cawisaken anget
kanthi parutan klapa.
|
- Dapatkan link
- X
- Aplikasi Lainnya
Postingan Populer
- Dapatkan link
- X
- Aplikasi Lainnya
Komentar
Posting Komentar