Cara damel gethuk khas Jawa Tengah
Gethuk inggih
menika salah satunggaling jajan pasar khas jawa tengah ingkang dipundamel
saking tela lan dipun remeni masyarakat, amargi raosipun ingkang khas
Resep gethuk
menika inggih sae kangge kasarasan, amargi grthuk menika dipundamel saking tela
ingkang saged dados obat kangge penyakit stroke, jantung, kanker, usus lan saged mbiyantu ngobati diabetes. Kejawi
saking menika tela uga mengandung vitamin K ingkang nggadahi fungsi kangge
kekiatan balung
Cara damel resep
gethuk menika gampil amargi panjenengan naming nggodog tela lajeng panjenengan
tambahi uyah lan gendhis lajeng dipun alusaken, saklajengipun panjenengan saged
nambahi pewarna supados gethuk menika katingal unik.
Bahan” kangge
damel gethuk khas jawa tengah :
1.
½
kg tela, lajeng panjenengan onceki lan dipun iris-iris
2.
½
kambil, lajeng panjenengan parut lan kukus
3.
150
gram gendhis
4.
½
sendok teh uyah
5.
Toya
kangge ngukus
6.
Pewarna
7.
Ingkang
perlu panjenengan gatekaken menika warna
gethuk ingkang panjenengan remeni, menawi ingkang panjenengan remeni menika
werni pethak panjenengan saged migunakaken gendhis pasir, lan menawi
panjenengan menika remen warna abrit panjenengan saged ngginakaken gendhis
jawi, lan menawi panjenengan remen kaliyan warni ijem menika saged ngginakaken
ron suji
Cara damel
gethuk
1.
Ingkang
sepisan anjenengan onceki kulit telanipun, lajeng panjenengan kumbah lan
iris-iris
2.
lajeng
panjenengan godhog telanipun dumugi mateng, lajeng panjenengan angina-anginaken
3.
Saklajengipun
panjenengan campuraken telanipun kaliyan uyah lan gendhis lajeng dipun udhak
utawi alusaken
4.
Tambah
sekedhik pewarna (menawi remen)
5.
Dipun
cawisaken anget kanthi parutan klapa.
Getuk merupakan salah satu kue khas jawa tengah yang terbuat
dari bahan dasar singkong dan banyak digemari masyarakat, selain rasanya yang
khas, kue ini juga sangat mudah dalam membuatnya.
Resep Getuk ini juga sangat baik untuk kesehatan anda, karena getuk
sendiri terbuat dari bahan dasar singkong yang dapat menurunkan penyakit
stroke, jantung, kanker usus besar serta membantu mengendalikan diabetes.
Selain itu singkong juga mengandung vitamin K yang berfungsi dalam membangun
masa tulang.
Cara membuat resep getuk singkong ini
tergolong mudah karena anda hanya merebus singkong dan kemudian anda tambahkan
garam dan gula kemudian dilumatkan, setelah itu anda bisa menambahkan sedikit
pewarna agar kue getuk ini terlihat unik.
Bahan-bahan untuk membuat getuk singkong khas jawa tengah :
·
½ kg Singkong, kemudian anda kupas dan potong-potong
·
½ buah Kelapa, kemudian anda parut dan kukus
·
150 gram Gula Pasir/Gula Jawa (sesuaikan kebutuhan)
·
½ sendok teh Garam
·
Air untuk mengukus
·
Pewarna
Nah yang perlu anda
perhatikan yaitu saat pemilihan warna getuk yang anda inginkan, jika anda
memang menginginkan getuk berwarna putih maka sebaiknya anda memakai gula
pasir, untuk getuk berwarna merah sebaiknya gunakan gula merah/gula jawa, dan
jika anda menginginkan warna hijau alami, disarankan menggunakan perasan dari
daun suji.
Cara membuat getuk singkong khas jawa tengah :
1.
Pertama anda kupas kulit singkongnya, kemudian anda cuci bersih
dan anda potong-potong dengan ukuran sekitar 5 cm.
2.
Kemudian anda rebus singkongnya hingga matang, lalu anda
angin-anginkan sampai uapnya menghilang.
3.
Selanjutnya anda campurkan singkongnya dengan garam dan gula,
kemudian anda hancurkan sampai lumat.
4.
Tambahkan sedikit pewarna (bila suka & sesuaikan kebutuhan).
5.
Sajikan hangat dengan taburan parutan kelapa.
Komentar
Posting Komentar